LBS'den Bandırma'da anayasa semineri

LBS

Seminerde Soylu ve Çemrek konuştu






Liberal
Siyaset Akademisi(LSA)-Balıkesir Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından, Anayasanın Temel İlkeleri ve Yeni Sivil Anayasa” konusunda düzenlenen seminer, Bandırma'da yapıldı.


Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Doğru Yol Partisi'nin(DYP) eski genel başkanlarından Süleyman Soylu ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çemrek katıldı.

Genç Girişimciler Kulübü adına bir öğrenci ve LSA adına SP Medya Plânlama Ajansı Temsilcisi Cüneyt Çabuk'un açış konuşmalarının ardından ilk sözü Süleyman Soylu aldı. Dünyanın her açıdan çok büyük bir gelişim ve değişim içinde bulunup, bu değişime Türkiye'nin de ayak uydurması gerektiğini vurgulayarak başlayan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

Rusya'nın çöküşünden sonra ABD'nin, dünyanın tek egemen gücü olacağını sananlar yanıldılar. Yeni dünya düzeninde Çin, Hindistan ve Brezilya da dev adımlarla ilerliyorlar. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılı, hatta 22. yüzyılı etkileyecek üç önemli olayın olduğunu düşünüyorum. Bunlardan ilki, 2008 yılında yaşanan ekonomik krizdir. Artık yeni ekonomi düzeninin, bireyin yatırımcılığına ağırlık vereceği görülüyor. İkinci olay, yaşanan ve yaşanması beklenen tsunamilerdir. Üçüncü olay ise ‘Arap uyanışı' veya ‘Arap baharı' olarak isimlendirilip, üçüncü dalga demokrasisini yaratacağını düşündüğüm, Arap ülkelerindeki hareketliliklerdir. Türkiye, dünyadaki bu değişimlere mutlaka ayak uydurmalıdır.”

Ardından konuşan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çemrek de, yeni Anayasa hakkında düşüncelerini açıkladı.

Seminer fazla ilgi görmezken, izleyenlerin genellikle üniversite öğrencileri olduğu dikkati çekti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı